Відділ освіти
Хорошівської селищної ради
Вітаємо на сайті відділу освіти Хорошівської селищної ради!
МЕНЮ САЙТУ
 
ОСВІТНІ РЕСУРСИ








 
...


 

 

Головна » 2018 » Травень » 30 » «Джура – 2018: Поліські соколи»
10:55 AM
«Джура – 2018: Поліські соколи»

Головним напрямом виховної роботи у закладах освіти району  є патріотичне виховання, мета якого -  формування в учнів національно-патріотичних переконань, високих моральних якостей, виховання нового покоління України у дусі відданості Вітчизні та її народу.
    Одним з найкращих національних патріотичних виховних заходів ігрової форми,  який проводиться системно у формі позакласної роботи, є дитячо-юнацька гра "Сокіл" ("Джура"), яка  на різних етапах передбачає інтелектуальні та спортивні випробування, під час яких школярі вивчають історію становлення української державності, героїку визвольних рухів, українські  військові традиції, вшановують борців за незалежність України, утверджують активний, здоровий спосіб життя.
    Багато років поспіль,  учні наших закладів освіти,  долучаються до участі у районному та обласному етапах  Всеукраїнської дитячо–юнацької військово–патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).
   Тож і цьогоріч ,  16 травня  2018  року  у лісову зону  поблизу с. Теренці,  прибуло 16  роїв (команд) із закладів загальної середньої освіти району, щоб позмагатись у спритності, точності, таланті та інтелекті .
До чудового патріотичного дійства долучилися керівники освітніх закладів, члени журі, гості та запрошені.
Учні продемонструвати свої вміння, знання та навички у дев'яти  видах програми: конкурсі строю та пісні  «Впоряд» ( змагання з індивідуальних дій та дій в у складі рою), туристсько-спортивній  смузі  перешкод, стрільбі з пневматичної зброї «Стрільба», надання першої долікарської допомоги «Рятівник»,  інтелектуальній грі-вікторині «Відун» ( знання історії України), козацькій забаві "Перетягування линви",  конкурсі таборування «Бівак» , конкурсі звітів про Добре діло, творчо-мистецькому звіті "Ватра" .
За кількістю набраних балів  у завзятій боротьбі перше   місце вибороли: рій  "Орли" ХорошівськогоНВК та рій «Загін імені Марусі Чурай Дворищенської ЗОШ І-ІІ ступенів      ( керівники Олег Черниш та  Юрій Рожок),  друге місце посіли: рій  «Побратими» Новоборівської   гімназії та рій   «Козацька слава» Поромівської  філії Хорошівського НВК ( керівники  Юрій Карпович та  Олена Грозовська), третє місце  - рій  «Відважні» Краївщинського НВК та рій «Патріот» Сколобівської ЗОШ І-ІІ ступенів (керівники Володимир Ковальчук та  Віктор Дем'янчук).
Призові місця визначено також з кожного виду змагань, тому всі команди вибороли свою, хоч і дещо меншу,  перемогу.
    Усіх учасників районного етапу Всеукраїнської дитячо–юнацької військово–патріотичної гри «Сокіл» («Джура») –«Джура – 2018: Поліські соколи» відзначено грамотами відділу освіти, молоді, спорту, культури і туризму Хорошівської райдержадміністрації та спортивними подарунками. 
    Районний етап гри відбувся за підтримки відділу освіти, молоді, спорту, культури і туризму райдержадміністрації, відділів освіти Хорошівської, Новоборівської та Іршанської селищних рад, депутата обласної ради Ковальчука В.К., приватного підприємця Ренкаса М.В., керівника СФП «Нива - Полісся» Седляра В.М.
Депутат Верховної Ради України Павло Дзюблик традиційно долучився до фінансової підтримки дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл (Джура)».  Переможці гри отримали приз в сумі 2000 грн. Народний обранець вважає, що за молоддю наше майбутнє. Хлопці й дівчата перевіряють і випробовують себе на здатність переборювати труднощі, робити добро, захищати рідну землю. Характер й навички вироблені в цьому конкурсі неодмінно згодяться в житті. А головне – зберігаючи славні традиції своїх предків, молодь робить шляхетну справу - творить сильне незламне покоління захисників України.
Переможці гри - рій "Орли "Хорошівського НВК будуть представляти наш район на обласному етапі гри у с. Зарічанах Житомирського району, який проходитиме з 29 травня по 02 червня 2018 року.
       Немає нічого ціннішого аніж час, який проведено у колі гарних  друзів, однодумців... Вуста присутніх підхопили  Гімн України, серця билися в унісон... І не було такої сили, яка б могла зломати єдиний дух віри та надії  у прекрасне майбутнє нашої держави.

  
 

Переглядів: 408 | Додав: lenok
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
 
ПОШУК
 
КАЛЕНДАР
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
АРХІВ
 
НАШІ КОНТАКТИ

e-mail: osvita-hotg@ukr.net