Відділ освіти
Хорошівської селищної ради
Вітаємо на сайті відділу освіти Хорошівської селищної ради!
МЕНЮ САЙТУ
 
ОСВІТНІ РЕСУРСИ








 
...


 

 

Головна » 2014 » Грудень » 23 » В гості завітав святий Миколай
4:58 PM
В гості завітав святий Миколай

  Свято святого  Миколая в Україні є найбажанішим  дитячим святом. За традицією, в ніч з 18 на 19 грудня святий  Миколай приносить дітям подарунки і кладе їх під подушку. Серед дітей  встановилася традиція писати до Миколая  листа, зі своїми побажаннями  та класти його за вікно й молитися до нього , просячи передусім , здоров'я собі та  батькам. У день перед святом діти  згадують всі свої добрі та погані вчинки, зважують: чого більше. Слухняні діти обов’язково знайдуть під подушкою подарунок, а неслухняні –різочку, яка стане  попередженням дитині, що час задуматися над своєю поведінкою та виправитися.

Вже доброю традицією стало  саме у день святого Миколая опікуватися знедоленими дітьми.

19 грудня відділом освіти райдержадміністрації  спільно з Благочинним району, протоієреєм Віктором організовано свято для  дітей, тимчасово переміщених із зони проведення АТО, яке пройшло у Володарськ-Волинській гімназії. Разом з дітками на свято прибули  батьки, педагогічні працівники навчальних закладів.   Гості та запрошені  прослухали  у виконанні молодших школярів розповідь про народження святого Миколая, його життєвий шлях. Дитячі пісеньки про Миколу Чудотворця срібними дзвіночками  розлилися зі сцени , вселяючи віру і  надію у душі.

Отець Віктор розповів присутнім про свято Миколи Чудотворця, провів  тематичну вікторину і особисто  вручив   призів.   А найбільшою   радістю стали   подарунки  , які дітвора  отримала  з рук отця Віктора.

Тепло, по – материнські привітала учнів та всіх  присутніх  начальник відділу освіти Лілія Володимирівна Ковальчук.

Зворушлива атмосфера панувала цього дня у залі, дитячі очі світилися тихою невимовною радістю, душі випромінювали спокій та рівновагу.  Діти отримали  подарунки від колективів навчальних закладів, де вони навчаються,   від районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

Слова подяки  на адресу   відділу освіти райдержадміністрації ,   вчителям навчальних закладів, громаді за душевну теплоту, розуміння, підтримкупролунали від бабусі, учня Суховільського НВК, родина якого  тимчасово переселена  у наш район.На очах присутніх забриніли сльози …

Зворушливо  пролунала  з дитячих вуст та вуст дорослих молитва до святого Миколая, яка стала кульмінацією свята.

Висловлюємо щиру подяку за допомогу в організації свята Благочинному  району, протоієрею  Віктору,  директору Володарськ-Волинської гімназії Наталії Василівні Ананченко, заступнику директора з наукової роботи  Любові Олександрівні Денисовій, заступнику директора з виховної роботи  Олені Леонідівні Гамській,  вчителю  музики Наталії ОлегівніМошківській, працівникам РЦСССДМ.

Нехай наші серця не міліють на добро та благочинність , а свято святого Миколая принесе у кожну домівку віру та надію на краще майбуття.

Святий Миколай, помилуй  та збережи  нас від усякого лиха!

Переглядів: 511 | Додав: lenok
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
 
ПОШУК
 
КАЛЕНДАР
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
АРХІВ
 
НАШІ КОНТАКТИ

e-mail: osvita-hotg@ukr.net